Goja 23. ledna 2004 Divadlo Komedie Praha Performance Goja byla uskutečněna v rámci Gastronomického večera v Divadle Komedie. Jednalo se o jedno ze setkání, která pravidelně pořádalo divadlo M.U.T. Jednotlivým protagonistům večera bylo přiděleno místo v prostoru kavárny a ve foyeru divadla, kde mohli připravit jídlo dle své volby. V průběhu večera jsme byli oblečeni v černých uniformách, přes které jsme si uvázali zástěry s modrým cibulákovým vzorem. Přes kuchařský pult jsme přehodili látku s logem umělecké skupiny Rafani a na ní jsme položili nástroje a ingredience nutné k přípravě námi vybraného pokrmu. Celý večer jsme vařili goju patřící do jídelníčku Romů, kteří od padesátých let přicházejí ze Slovenska. Uvařenou a upečenou goju jsme nabízeli zdarma obecenstvu ke konzumaci. Během performance jsme přihlížejícím a ochutnávajícím rozdávali recepty k přípravě goji. Text receptu: Goja Recept na přípravu šesti porcí Doba přípravy: 30 minut Doba vaření: 25 minut Přímo u řezníka koupíme jeden metr tlustého střeva. Oloupeme 12 středně velkých brambor, které na jemno nastrouháme. Utřeme deset stroužků česneku a vmísíme je do brambor, dále přidáme jednu polévkovou lžíci polohrubé mouky, lžičku pepře, dvě lžičky majoránky podrcené v dlaních. Celou směs důkladně promícháme a dosolíme dle chuti. Propláchnuté a očištěné tlusté střevo naporcujeme na dvanácticentimetrové kousky, které z jedné strany zavážeme provázkem. Do dvou třetin je naplníme bramborovou směsí a uzavřeme provázkem. Vložíme do vody a vaříme 25 minut. Goju můžeme ještě upravit zapečením v troubě. Podáváme s vařeným bramborem.